Hotel Krakow Kazimierz - Hotel WILGA*** ul. Przedwiośnie 16, 30-502 Kraków



Hotel Wilga

Chrzciny

Hotel Wilga
Chrzciny w Restauracji Hotelu Wilga



Uroczysty obiad w Hotelu Wilga


Zestaw 1
Krem grzybowy w aromacie oliwy truflowej
Pierś z kurczaka w sosie tymiankowym z gotowanymi ziemniakami i warzywami
Mus czekoladowy z wiśniami


Zestaw 2
Delikatny krem z kalafiora z prażonymi migdałami
Schab pieczony w sosie miodowo – śliwkowym serwowany z pieczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą na ciepło
Wiśnie na ciepło z lodami


Zestaw 3
Terrina z kaczki podana na liściach świeżych sałat z kremem balsamicznym
Krem z pieczonej pietruszki i jabłek
Marynowany filet z kurczaka owinięty szynką szwarcwaldzką serwowany z sosem serowym, z ziemniakami z wody oraz surówką z selera z orzechami włoskimi
Ciasto czekoladowe z musem malinowym


Zestaw 4
Roladki z cukinii faszerowane serem feta i suszonymi pomidorami
Krem brokułowy z prażonymi migdałami
Stek z łososia w sosie z białego wina podawany z opiekanymi ziemniakami i fasolką szparagową
Deser Tiramisu


Zestaw 5
Tatar z marynowanego pstrąga z dodatkami
Krem pomidorowy na świeżej bazylii
Zrazy wołowe po staropolsku w sosie własnym z kluskami śląskimi oraz kapustą modrą
Puchar lodowy z owocami


Zestaw 6
Pasztet z królika podawany z marmoladą z czerwonej cebuli
Domowy rosół z makaronem i warzywami
Polędwiczka wieprzowa owijana w boczek podana na sosie z wytrawnego czerwonego wina z kaszą jęczmienną z puree pietruszkowym oraz surówką wiosenną
Lady "Panna Cotta" serwowana z owocowymi couli ( rodzaj sosu)


Zestaw 7
Marynowana pierś z kurczaka w konfi buraczano-balsamicznym na mixie sałat
Krem z groszku zielonego ze świeżą miętą i pianką śmietankową
Pieczeń cielęca nadziewana suszonymi grzybami w sosie pieczeniowym z ziemniakiem Fondant oraz grillowanymi warzywami
Sernik krakowski z sosem czekoladowym


Zestaw 8
Rolada z łososia wędzonego nadziewana musem krewetkowym z salsą z avocado
Krem z pieczonej papryki i pomidorów z dodatkiem mozzarelli podawany ze smażonymi ziarnami słonecznika
Faszerowana polędwiczka wieprzowa z sosem z cydru jabłkowego, z ziemniaczkami po krakowsku i bukietem surówek
Strudel na ciepło z gałką lodów waniliowych


Propozycje dań dla dzieci w wieku od lat 3 do lat 11
Zupa ( prosimy o wybór jednej zupy dla wszystkich dzieci )
Pomidorowa
Jarzynowa z kluseczkami
Danie główne ( prosimy o wybór jednego dania dla wszystkich dzieci )
Devolay z frytkami i surówką z marchwi i jabłka ,
Nugetsy z kurczaka z frytkami i surówka ,
Panierowane paski z białej ryby z frytkami i surówką.


Deser:
Lody z owocami i bitą śmietaną
Dzieci w wieku od 0 do lat 3 – gratis
Dzieci w wieku powyżej 11 lat – 100%


W cenę zestawu wliczone jest:
» wynajem sali
» obsługa kelnerska
» dekoracja stołu kwiatami, serwetami, świecami
» kawa, herbata bez ograniczeń
» woda niegazowana bez ograniczeń
» sok 0.5l/os


WRÓĆ DO POZOSTAŁYCH OFERT