Uroczysty obiad w Hotelu Wilga
Zestaw 1
- Dwukolorowy krem z kalafiora i pomidorów
- Schab pieczony w sosie miodowo-śliwkowym serwowany z pieczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą na ciepło
- Wiśnie na cieplo z lodami
Zestaw 2
- Aksamitny krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
- Udko z kaczki w stylu confit podawane z bezą ziemniaczaną i wiosenną surówką
- Mus czekoladowy z wiśniami i bitą śmietaną
Zestaw 3
- Terrina z kaczki podana na liściach świeżych sałat z kremem balsamicznym
- Krem z pieczonego buraka z fetą
- Marynowany filet z kurczaka owinięty szynką szwarcwaldzką serwowany z sosem serowym, ziemniakami z wody oraz surówką z selera z orzechami włoskimi
- Deser Tiramisu
Zestaw 4
- Różyczki z wędzonego łososia na grzance ziołowej
- Domowy rosół z makaronem i warzywami
- Polędwiczka wieprzowa owijana w boczek podana na sosie z wytrawnego czerwonego wina z ziemniakiem Fondant oraz grillowanymi warzywami
lub
Polędwiczka wieprzowa z sosem z cydru jabłkowego, z ziemniaczkami po krakowsku i bukietem surówek - Panna Cotta serwowana z owocowym coulis
W cenę zestawu wliczone są:
- wynajem Sali
- podstawowa dekoracja: kwiaty, świece, serwety
- kawa, herbata, woda niegazowana bez limitu, sok 0,5 l/os.
Propozycje dań dla dzieci w wieku od lat 3 do lat 11 (prosimy o wybór jednego zestawu dla wszystkich dzieci):
- Zupa:
- Pomidorowa
- Jarzynowa z kluseczkami
- Danie główne:
- Devolay z frytkami i surówką z marchwi i jabłka
- Nugetsy z kurczaka z frytkami i surówka
- Panierowane paski z białej ryby z frytkami i surówką
- Deser: Lody z owocami i bitą śmietaną
Dzieci w wieku od 0 do lat 3 – bez świadczeń
Dzieci w wieku powyżej 11 lat – 100% ceny
Zimny bufet I
- plater wędlin, mięs i serów pleśniowych, śledź w grzybach suszonych z żurawiną, sałatka grecka z oliwkami i serem feta, roladki z tortilli z łososiem i sałatą rzymską, val-au-venty z musami w dwóch smakach, jajka w sosie tatarskim, wybór pieczywa, masło
Zimny bufet II
- plater wędlin, mięs i serów pleśniowych, ruloniki szynkowe z masełkiem chrzanowym, mini babeczki z ciasta kruchego z pastami, galaretki z golonki wieprzowej, rolada z łososia wędzonego z musem krewetkowym, sałatka grecka z oliwkami i serem feta, wybór pieczywa, masło
Dodatkowe ciepłe danie
- Żurek
- Barszcz czerwony podany z ciastem francuskim nadziewanym pieczarkami
- Gulasz z indyka z warzywami i pieczywem
- Wołowina a-la strogonow
Istnieje również możliwość zamówienia:
- ciasta
- owoców
- tortu